fredag, november 24, 2006

Pendlarliv

Saker du inte vill råka ut för på väg till och från jobbet i grannlandet, men som ändå:

1. Bussresenär som betalar med en tusenlapp(!) och det är förarens första dag på jobbet. Och alla andra på bussen vill gärna hinna med nästa tåg...
2. Bussförare med helium i högerfoten. Har man kvoterat in förare från gruppen "får olustkänslor av att framföra fordon"? Och alla andra på bussen vill gärna hinna med nästa tåg...
3. Bussförare med uran i högerfoten. Ja, kolla upp atomvikten bara. Och Malmötrafiken uppmuntrar s a s till en ryckig körstil. Aj i stackars nacken.
4. Tågset som skall kopplas ihop på Malmö C. Och snart är det isvinter och kopplingarna fryser.
5. Att åka längre än København H, eller på den Svenska sidan, längre än Malmö C. För vartannat tåg går inte vidare pga förseningar.
6. Den vrålande konduktören med något vilt i ögonen (BILJETTER - TICKETS!!1!). Fast han är snäll, jag har pratat med honom utanför tåget.
7. Stå vid fel perrongläge på København H. Det är huggsexa om sittplatserna. Det är skönt att sitta (för 1920 spänn i månaden).
8. Fel på kommunikationsanläggningen på Øresundståget = får inte köra över bron = alla stiga av på Kastrup och vänta på nästa överfulla tåg.
9. Om 8. sker mitt i sommaren när det är 30 grader.
10. Någon har ställt en nästan urdrucken øl på bordet vid fönstret och du spiller den sista millilitern på byxorna när du försöker trixa ner den i den minimala plastskräppåsen under bordet. Luktar Affe (apa på tyska).
11. DSB :-P

Men annars är det jätte, jättebra att arbeta i ett annat land än där man bor! Hurra för växelkursen.

4 Comments:

Blogger Vanja said...

Hahaha, hoppas det är värt det :D Tack för att du delar med dig av dina tågerfarenheter. Mer sånt!

27 november, 2006 10:36  
Blogger Pastor_Bentonit said...

Det är alla gånger värt det, särskilt om man gillar att åka tåg. Eller att betala hyran.

27 november, 2006 18:08  
Blogger Mangobruden said...

tåg är bajs
cykel rules

27 november, 2006 19:43  
Blogger Pastor_Bentonit said...

>>Mango

Förvisso, om man äger cykeln längre än en mirosekund i denna cykeltjyvtäta stad. Tåget har jag hatkärlek till, men man kan ju alltid läsa på tåget och det har jag kär-kärlek till.

Reklam är bajs däremot.

27 november, 2006 23:52  

Skicka en kommentar

<< Home